0
(0)

Războiul Rece a fost înlocuit de un nou tip de război, războiul cibernetic. Cel puțin asta rezultă din declarațiile oficialilor americani și chinezi. Dacă SUA acuză China de un atac cibernetic fără precedent, autoritățile de la Beijing susțin că numai în anul 2010, circa jumătate dintre cele 500.000 de atacuri de anul trecut vin din SUA și India.

 

Compania americană McAfee susține că în urmă cu numai câteva zile a descoperit o campanie globală de spionaj cibernetic, care ar trebui să dureze cinci ani, al cărei autor, deși nenumit de oficialii companiei, se subînțelege că ar fi China. Pe de altă parte, guverul chinez afirmă că multe dintre atacurile cibernetice care au lovit China anul trecut au forma unor virusuri troiene și vin de pe adrese de IP originare din India și Statele Unite ale Americii. Acesta a catalogat acuzele oficialilor McAfee ca „iresponsabile” și neagă implicarea Chinei în astfel de operațiuni.

Cu toate acestea, gigantul Google a făcut public un raport, în luna iunie a acestui an, în care deconspira o campanie de spionaj venită din China care a afectat adresele de Gmail ale unor înalți oficiali americani, ale personalului militar, jurnaliștilor și ale activiștilor politici chinezi. Computerele prim-ministrului australian, ale ministerului afacerilor externe și ale ministerului apărării din Australia au fost atacate în luna martie a anului curent, principalul suspect fiind tot China.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here