0
(0)

Flota de mașini, triciclete și snowmobile ale programului Google Street View a explorat locuri fascinante de-a lungul anilor, între care se numără râul Amazon, ruinele orașului Pompeii și lanțul muntos Whistler, din Canada. Acum, echipa responsabilă de toate acestea vrea să exploatze și căile ferate.

 

Departamentul de cartografiere globală al gigantului Google a încheiat un parteneriat cu Rhaetian Railway pentru a monta pe la bordul unui tren un echipament Street View și a-l deplasa de-a lungul rutei pitorești Albula-Bernina, din Alpii Elvețieni, printre munți acoperiți de zăpezi și văi înguste.

Faimoasa rută ferioviară, ce leagă Cuira, capitala unui canton elvețian, de orașul Tirano, din Italia, ajunge până la o altitudine de 2.000 de metri, traversând o întreagă rețea de tuneluri, viaducte și galerii. Drumul oferă una dintre cele mai populare călătorii cu trenul din lume și a fost declarat Patrimoniu Mondial în 2008.

Pentru a imortaliza peisajul în toată splendoarea, triciclul Google a fost montat pe o platformă feroviară atașată chiar în fața unei locomotive. Camerele orientate în nouă direcții diferite au captat cadre statice ale zonei înconjurătoare pe care echipa de la bază le reconstruiește acum în imagini panoramice de 360 de grade.

Astfel, în curând, cu toții vom putea admira peisajul Alpilor Elvețieni, urmând indirect ruta Albula-Bernina prin intermediul Google Street View.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here