Potrivit NASA, dacă extratereștrii există, cam așa ar putea arăta planetele lor. Concluzia vine ca urmare a unei observări întinsă pe parcursul ultimilor doi ani a Căii Lactee, operațiune în cadrul căreia astronomii departamentului spațial SUA au cercetat cosmosul în căutarea unor planete asemănătoare Pământului care ar putea găzdui forme de viață extraterestră.

 

Pentru a fi mai exacți, cercetătorii au realizat următoarea imagine, reprezentând 1.235 de planete care își orbitează sorii, dispuse în ordinea dimensiunilor. Ca sistem de referință, punctul solitar aflat în dreapta fotografiei, sub rândul superior reprezintă Soarele nostru, orbitat de Pământ, reprezentat ca o siluetă minusculă pe fundalul stelei.

\"(w540)

Dintre aceste planete candidate, există 54 în cazul cărora viața ar putea exista în limitele “Zonei Goldilocks”. Acest termen reprezintă distanța față de o stea la care o planetă asemănătoare Terrei ar putea menține apă în stare lichidă și viață terestră pe suprafața sa.

Prin intermediul misiunii Kepler, cercetătorii au constatat că una din două stele guvernează planete și că una din 200 de stele este orbitată de acestea în zone locuibile.  Dacă până recent se credea despre Calea Lactee că ar fi populată de 100 de miliarde de stele, anul trecut un cercetător de la Universitatea Yale a anunțat că numărul real s-ar apropia de 300 de miliarde. Și aceasta numai pentru galaxia noastră, iar în Univers se pare că există aproximativ 100 de miliarde de galaxii.

Sursa: NASA