0
(0)

Detroit Electric a dezvăluit cel mai rapid automobil electric de serie la salonul auto de la Shanghai: SP:01. Primul model SP:01 poate atinge viteza de 249 km/h, iar în numai 3,7 secunde după ce ai apăsat accelerația vei ajunge la 100 km/h. Producătorul spune că a început deja precomenzile și în prima oră au fost „adjudecate” deja 35 de bucăți.

 

După cu poți deduce și din imagini, Detroit Electric SP:01 este o mașină sport, iar pentru a atinge această viteză record (pentru un automobil de serie), americanii au folosit fibră de carbon și aluminiu pentru producția caroseriei. Astfel, SP:01 are greutatea un pic mai mare de 1 t, chiar și încărcată cu baterii cu capacitatea de 37 kWh pentru o autonomie de 304 km la o încărcare completă. Și dacă vorbim de încărcare completă, aceasta este asigurată în numai 4,3 h. Motorul are o putere de 150 kW și furnizează o forță de 225 Nm.

Și având în vedere că vorbim de o mașină eminamente electrică și sistemul de bord trebuie să fie unul inteligent. Cei de la Detroit Electric l-au botezat SAMI (Smartphone Application Managed Infotainment system) și după cum îi spune și numele, este un mediu care poate fi administrat cu ajutorul unui smartphone pentru o gamă extrem de variată de funcții. Astfel obții date despre performanța automobilului, dar și orientare GPS sau aplicații de entertaiment.

Bineînțeles, pentru a conserva cât mai mult bateriile, americanii i-au montat lui SP:01 și un sistem de frânare regenerativă. Cu alte cuvinte, atunci când frânezi, energia generată de acest proces este transformată în energie electrică ce se întoarce în baterii. Mai mult, SP:01 nu este doar un automobil electric, ci poate fi și un generator electric de back-up pentru locuință. Exact! Dacă ți se întrerupe curentul, automobilul poate fi folosit nu pentru a-și trage energia de la priză, ci pentru a alimenta circuitul electric din casă. SP:01 este doar primul model din serie. Detroit Electric promite să dezvăluie încă alte două modele de automobile electrice până la sfârșitul lui 2014.

Acum urmează vestea care ne readuce cu picioarele pe pâmânt. Bijuteria asta costă aproximativ 200.000$. Next!

Sursă: Detroit Electric

 

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here