0
(0)

BigDog este un robot patruped realizat de către firma americană Boston Dynamics. Finanțat de către DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency – Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansate), Big Dog ar putea fi un ajutor important pentru militarii aflați pe câmpul de luptă.

 

BigDog este un robot patruped creeat încă din 2005 de către Boston Dynamics. El are o lungime de 0,91 m, o înălțime de 0,76 m și cântărește 110 kg. Se poate deplasa pe terenuri accidentate, transportând sarcini de 150 km și poate urca pante cu înclinarea de până la 35 grade. BigDog are este acționat de un motor în doi timpi, de 15 cai putere, care acționează pompele hidraulice care acționează servomecanismele hidraulice ale celor patru picioare. Distanța maximă pe care o poate parcurge este de circa 20 km.

Până de curând, BigDog nu făcea altceva decât să transporte diferite sarcini utile pe terenuri în care vehiculele obișnuite nu se puteau deplasa. Acum el a fost echipat cu un braț robot care poate ridica obiecte de până la 23 kg, pe care le poate arunca. Pentru aceasta el folosește nu numai mișcarea brațului, ci și o mișcare complicată a corpului său de robot. Cum și ce face acum BigDog puteți vedea în videoclipul următor.

Un alt videoclip, mai vechi și mai artistic, vi-l prezintă pe BigDog în acțiune… pe o plaja.

Si din nou un videoclip mai tehnic, care ilustreaza performantele lui BigDog

Sursa: BBC

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here