0
(0)

Anul trecut a fost unul prolific pentru lumea Android: au apărut, pe lângă Android 3 Honeycomb şi Android 4.0 Ice Cream Sandwich, noi servicii Google, iar telefoanele şi tabletele bazate pe acest sistem au invadat piaţa. Dar să vedem la ce ne putem aştepta în acest an…

 

Pe lângă înmulţirea continuă a numărului de telefoane şi tablete, debutând cu lansarea noului Samsung Galaxy SIII preconizată să aibă loc la CES săptămâna viitoare, vor apărea primele telefoane şi tablete cu procesoare quad-core.

Startul l-au dat deja cei de la Asus cu a lor tabletă Transformer Prime. Compania Nvidia, producătoarea cipului quad-core Tegra 3, folosit de Transformer Prime, se aşteaptă ca  din primele luni ale anului acest procesor să fie folosit şi la realizarea de telefoane, în timp ce cei de la Qualcomm dezvoltă şi ei un quad-core, care să echipeze spre sfârşitul anului noi telefoane.

Potrivit zvonurilor, primul telefon quad-core va fi concretizarea proiectului denumit în prezent HTC Edge.

Deşi Android 4.0 ICS a fost deja lansat, prea puţine dispozitive se bucură de noul sistem. Majoritatea producătorilor consacraţi, precum Asus, Samsung, Sony Ericcson, Motorola sau HTC au anunţat upgrade-ul la ICS în primele luni ale acestui an pentru unele dintre modelele de pe piaţă.

În acest an ne putem aştepta totodată la îmbunătăţiri ale modelelor de televizoare „smart TV” bazate pe platforma Google TV, atât Samsung, cât şi LG, principalii parteneri Google în acest domeniu, pregătind câteva surprize.

Încă de la mijlocul anului trecut, au apărut ştiri legate de un nou concept „Android@Home”, care promite electrocasnice Android interconectate, astfel că, cel puţin spre sfârşitul anului putem spera la apariţia lor.

Referitor la apariţia unei noi versiuni Android, deşi ICS este proaspăt lansat, se zvoneşte că echipele Google lucrează la dezvoltarea unui nou upgrade, cu numele de cod Android Jelly Bean sau Android J.

Rămâne de văzut câte dintre aceste promisiuni se vor materializa, dar oricum 2012 se anunţă un nou an de expansiune Android.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here