În Tucson, Arizona, visul unui copil a devenit realitate, cu ajutorul unor proiectanţi de avioane, care au reuşit să creeze cel mai mare avion de hârtie din lume, lung de 13,7 m, cu o anvergură a aripilor de 7,3 m şi să-l ridice în aer la peste 1.200 m deasupra solului.

 

Proiectul a luat naştere ca urmare a visului unui puşti de 12 ani, Arturo Valdenegro, care a câştigat un concurs de avioane de hârtie, organizat de un ziar local.

Pornind de la proiectul puştiului, o echipă de specialişti ai Pima Air and Space Museum din Tucson, Arizona, l-a pus în practică.

Ca atare, în urmă cu două zile, uriaşul avion de hârtie, botezat Desert Eagle (Vulturul Deşertului), a fost ridicat în aer de un elicopter Sikorsky S58T.

Până să înceapă coborârea spre sol, Desert Eagle a reuşit să planeze cu 150 km/h pentru şase secunde: „preţ de câteva momente, uriaşul, frumosul, haiosul şi minunatul nostru avion de hârtie de 14 metri a strălucit” a declarat cu entuziasm Yvonne Morris, director executiv al Pima Air and Space Museum.

Prin această iniţiativă, muzeul din Arizona a dorit să insufle inspiraţia şi pasiunea pentru zbor şi inginerie viitoarelor generaţii, susţine doamna Morris.

Sursa

Sursa Foto: Reuters