0
(0)

Gigantul hardware NVIDIA lansează primele unităţi de procesare grafică bazate pe arhitectura cu nume de cod Kepler, promiţând performanţe remarcabile în jocuri şi eficienţă energetică maximă.

 

Arhitectura Kepler a înlocuit arhitectura Fermi de 40-nm, fiind bazată pe un proces de litografiere de 28-nm, reprezentând rezultatul unei munci de cercetare de 5 ani.

\"(w540)

Noile unităţi grafice, bazate pe arhitectura Kepler sunt NVIDIA Geforce GTX680, dedicată sistemelor desktop, respectiv Geforce GT 600M, pentru ultrabook-uri.

Geforce GTX 680 aduce un plus de performanţă sistemelor desktop de gaming, faţă de „nava amiral” a fostei generaţii Fermi, Geforce GTX 580, aducând o îmbunătăţire cu 300% a vitezei de procesare „tessellation” din DirectX 11, rezultând într-o creştere a performanţei grafice în jocurile de ultimă generaţie, precum Elder Scrolls V: Skyrim, de aproape 50%. Ca bonus, toate aceste performanţe vin cu un consum de energie redus cu 28%.

\"(w540)

Pe scurt, arhitectura de generaţie următoare Kepler aduce plăcilor video GTX680 următoarele noi tehnologii:

 • Un streaming multiprocessor block, SMX, ce dublează performanţa pe watt consumat;
 • Silenţiozitate sporită, datorată unor componente speciale, precum radiatoare cu eficienţă ridicată, ventilatoare silenţioase şi amortizoare de zgomot;
 • NVIDIA GPU Boost – tehnologie care adaptează dinamic viteza unităţii grafice, în vederea atingerii performanţei maxime în jocuri;
 • Noi algoritmi de antialiasing FXAA şi TXAA, respectiv Vsync adaptiv;
 • O experienţă 3D completă, GTX680 suportând până la patru display-uri, dintre care trei 3D;
 • Suport PCI-Express generaţia a 3-a şi Direct X 11.1;
 • Noul proces de litografiere de 28-nm.

Noua NVIDIA Geforce GTX680 este disponibilă în oferta celor mai importanţi producători de GPU, precum: ASUS, Gainward, Colorful, Galaxy, Gigabyte, EVGA, MSI, Innovision 3D, Palit, Point of View şi Zotac, la un preţ mediu estimat de 2.199 lei.

\"(w540)

Familia de unităţi de procesare grafică NVIDIA Geforce 600M îşi propune să redefinească termenul „Ultra” din ultrabook-uri, alături de cele mai noi tehnologii de procesare Ivy Bridge de la Intel, reuşind construcţia unor ultrabook-uri şi notebook-uri foarte rapide, din sfera laptop-urilor de gaming, dar cu beneficiul unor dimensiuni reduse. Pentru a realiza aceasta, Geforce 600M se bucură de următoarele avantaje tehnologice:

 • NVIDIA OptimusTM – o tehnologie care permite o durată extinsă de funcţionare, oprind şi pornind automat unitatea de procesare grafică, în funcţie de necesităţile aplicaţiilor rulate;
 • Driverele NVIDIA VerdeTM, dedicate notebook-urilor, oferă creşteri de performanţă şi stabilitate;
 • Suport NVIDIA PhysX®, care adaugă efecte fizice deosebite în jocuri;
 • NVIDIA 3D VisionTM – tehnologie care poate converti peste 650 de filme în format 3D;
 • NVIDIA 3DTV PlayTM – tehnologie cu ajutorul căreia notebook-urile 3d Vision pot fi conectate uşor la televizoarele 3D;
 • NVIDIA SLI® – cu ajutorul căreia două GPU NVIDIA GTX pot fi îmbinate pentru dublarea performanţei de gaming.

În concluzie, noua generaţie NVIDIA Geforce bazată pe arhitectura de generaţie următoare Kepler se anunţă a fi, dacă îl cităm pe maestrul Jedi, Obi-Wan Kenobi: „o armă elegantă, pentru o epocă mai civilizată”.

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here