0
(0)

Compania de prospectare Shackleton Energy a fost special fondată în 2007 cu țelul de a pregăti tehnologia și echipamentele care vor face posibil mineritul pe Lună. Responsabilii inițiativei speră că prin strângeri de fonduri și prin progres tehnologic anul 2020 ne va găsi cu o primă bază pe Lună și cu un depozit de combustibil pe orbita acesteia.

 

În primul rând trebuie să înțelegem exact ce anume merită exploatat pe Lună și care este cel mai indicat punct de pornire în această aventură. Potrivit Nasa, satelitul natural al Pământului ar găzdui depozite de gheață ce pot fi transformate în oxigen lichid și în nitreogen lichid, care ar servi apoi, în schimb, la alimentarea navelor spațiale.

Shackleton a stabilit deja o echipă formată din exploratori, ingineri, experți în mineritul cu utilaje robotizate, coordonatori aerospațiali, economiști și juriști specializați în politica spațiului cosmic, păstrând totodată și o legătură strânsă cu „familia” spațială internațională.

Președintele companiei Bill Stone, cu o experiență bogată în minerit, a declarat că firma este pregătită să se lanseze în programul spațial amintit și va demara curând uriașul efort ingineresc și organizatoric necesar pentru a avea astronauți industriali pe Lună până în 2020.

Proiectul Shackleton Energy poate fi sprijinit de oricine chiar aici, iar în funcție de suma oferită există și câteva niveluri de recompansare. O donație de 5 dolari îți obține un certificat digital care atestă că ești susținătoar al extinderii frontierelor umane. O donație de 5.000 de dolari vine cu un permis VIP la una dintre lansările spațiale ale companiei. 50.000 de dolari se traduc printr-o rocă selenară, pe care astronații ți-o livrează în 2021, după prima expediție, iar dacă investești 500.000 de dolari în proiect, atunci Shackleton va da numele tău unei baze de pe Lună. Aviz bogaților!

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here