0
(0)

În încercarea de a depista o posibilă civilizație extraterestră ar trebui sa ne revizuim metodele de căutare, chiar dacă acest lucru înseamnă să apelăm la metode neconvenționale, este anunțul a doi prestigioși cercetători britanici.

 

Duncan Forgan, de la Universitatea din Edinburgh, și Martin Elvis, de la Centrul Harvard Smithsonian pentru Astrofizică din Cambridge, susțin că ne-ar fi mult mai ușor să depistăm urmele vieții inteligente în Univers dacă nu ne-am concentra atât de mult pe undelor radio ci ne-am îndrepta atenția asupra urmelor lăsate de mineritul extraterestru pe asteroizi. Urmele unei astfel de activități ar fi cât se poate de vizibile, datorită cantității uriașe de praf degajate în spațiu, afirmă aceiași oameni de știință.

Aurul, platina sau fierul se găsesc în cantități considerabile, mai ales în asteroizii de mari dimensiuni, iar o civilizație avansată ar profita, fără doar și poate de astfel de resurse. Ducan Forgan și Martin Elvis propun chiar modul în care să privim după posibilele semne ale unei activități extraterestre. În primul rând, oamenii ar trebui să își îndrepte atenția asupra semnalelor radio neobișnuite care vin dinspre centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter. În al doilea rând, ar fi mult mai probabil ca extratereștrii să îsi îndrepte atenția către asteorizii de mari dimensiuni, și asta datorită cantității mai mari de metale din aceste corpuri cerești. Iar în ultimul rând, norii de praf si semnalele termice specifice unei asemenea operațiuni ar fi vizibile de pe Terra.

Cei doi cercetători admit, însă, că toate cele trei semne se produc și în mod natural, dar sunt convinși că urmărirea lor ar putea duce la descoperiri cât se poate de neașteptate, chiar și dacă nu se va găsi viață extraterestră.

Sursa: Astrobites

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here