0
(0)

O echipă de cercetători a Institutului Tehnologic Massachusetts (MIT) ar putea să fi rezolvat una dintre cele mai sâcâitoare probleme ale erei digitale: transferul conținutului afișat pe ecranul computerului către telefonul mobil. Și viceversa.

 

Soluția pare să vină pe calea software-ului, unul care le permite utilizatorilor să „arunce” aplicațiile – exact în forma în care se află ele – între computere și dispozitivele mobile, cu ajutorul camerelor din dotarea telefoanelor inteligente.

Nu o dată am fost nevoiți să repetăm pe smartphone, de la capăt, întreg procesul executat pe un computer – fie că vorbim despre navigarea pe o hartă electronică, sau despre căutarea unei informații sau a unui fișier pe Internet, sarcini mult mai facile cu o tastatură și cu un mouse – doar pentru a ajunge să vedem și pe display-ul aparatului mobil ceea ce era afișat pe monitorul calculatoului.

Acum, un program intitulat Deep Shot pare să simplifice capital lucrurile. Multe aplicații web rețin informația printr-un cod uniform de identificare a resurselor (URI) – același lung șir de simboluri pe care îl vedem în link-urile Google Maps, spre exemplu – care poate fi exploatat prin intermediul algoritmilor de vizualizare ai computerelor.

Deep Shot funcționează prin instalarea unui mic software atât pe telefonul mobil cât și pe orice computer care va interacționa cu el. Apoi, pentru a transfera, spre exemplu, o hartă marcată cu indicații specifice de pe monitorul calculatorului către cel al telefonului, nu va fi necesară decât fotografierea celui dintâi cu fotocamera celui din urmă.

În acesl moment, telefonul identifică aplicația rulată pe calculator și îi trimite acestuia o solicitare, prin intermediul căreia softwareul-minune extrage codul URI al aplicației cu pricina și îl transmite către telefon. Odată ce se află în posesia codului de identificare, mobilul lansează imediat aplicația dorită – în acest caz Google Maps cu tot cu indicațiile existente pe computer. URI nu transferă doar informația privitoare la programul deschis, ci și starea specifică a aplicației.

Poate un pic surprinzător, mecanismul funcționează și în sens invers, dinspre telefon către PC/laptop. Momentan, aplicația este utilă doar în cazul acelor programe a căror stare se reflectă în URI, însă acest lucru este practicat de tot mai multe aplicații comune. Unele nu sunt optimizate să funcționeze cu Deep Shot, dar prin modificări de cod minime acest lucru se poate rezolva. De aceea, în curând, computerul și telefonul inteligent vor putea fi întrebuințate, probabil, ca și când ar fi extensiile aceluiași dispozitiv.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here