0
(0)

Eric Stroud, partener manager al companiei Shark Defense, din New Jersey, firmă specializată în tehnologii de alungare a rechinilor, a descoperit că un magnet din pământuri rare îi incomodează pe uriașii vânători ai mărilor și oceanelor, făcându-i să se retragă atunci când se află la mai puțin de jumătate de metru de materialul cu pricina.

 

Descoperirea i-a atras companiei fonduri de 25.000 de dolari din partea World Wildlife Fund, ca urmare a participării la competiția anuală International Smart Gear, care îi recompensează pe inventatorii ce dezvoltă noi metode de prevenire a sucombării animalelor în plasele pescadoarelor. Acum, Shark Defense investighează posibilități de includere a metalelor cu pricina în năvoade. De asemenea, aceleași materiale, purtate ca inele de gleznă pot acționa asemenea unor inhibitoare personale împotriva rechinilor.

Totodată, Shark Defense lucrează la o substanță chimică repulsivă, o combinație cu miros vag dulceag dintr-o duzină de compuși care imită tiparul olfactiv al unui rechin aflat în putrefacție.

Patrick Rice, biolog marin al companiei Shark Defense, a dezvoltat substanța în mai multe forme: ca tub presurizat cu aerosoli ce poate pulveriza un nor respingător pentru rechini, un fel de sac ce explodează sub apă pentru a curăța rapid o zonă mai largă și un gel care poate fi injectat în momeli pentru a preveni agățarea rechinilor în cârlige.

În pofida acestor tehnologii, Rice avertizează că „nimic pe lume nu este eficient 100%. De aceea, dacă rechinii se află într-o stare frenetică, sau sunt destul de înfometați, vor începe să se hrănească”, indiferent de disconfortul creat prin micile mecanisme prezentate.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here