0
(0)

Un patolog american, de la Universitatea din Indiana, împreună cu o echipă internaţională de cercetători, a extras mostre de ADN din creierele aparţinând unor pacienţi decedaţi din perioada 1896-1938, păstrate de Muzeul de Istorie Medicală din Indianapolis, pentru a vedea dacă conţin gene legate de schizofrenie ori de alte boli mintale.

 

Se crede că schizofrenia este provocată de anumite variaţii genetice, dar cercetătorii nu au reuşit să identifice cu precizie mutaţia sau seria de mutaţii care să fie legate în mod direct de această boală.

Savanţii au profitat de faptul că mostrele de creier datând de la sfârşitul secolului 19 şi începutul secolului 20 păstrate de muzeu sunt perfect prezervate în celoidină (o formă gelatinoasă şi inflamabilă a celulozei), nu au fost în vreun fel afectate de medicaţia modernă şi vin însoţite de note clinice detaliate.

Totuşi, extragerea mostrelor ADN şi ARN nu a fost o sarcină tocmai uşoară, creierele trebuind tratate în prealabil cu azot lichid, la o temperatură de -180 grade Celsius.

Deşi cercetătorii încă nu au publicat rezultatele studiului lor, dacă metoda de extracţie ADN este validată, munca lor va constitui începutul constituirii unei baze de date cu importante informaţii despre bolile mintale.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here