0
(0)

Tânăra companie producătoare de echipamente fotografice Lytro și-a „dezvelit” zilele acestea produsul-cheie, prin care dorește să revoluționeze principiile captării de imagini digitale. Este vorba despre foto-camera Lytro Light Field, ce folosește tehnologia așa-numitei „plenoptici”, permițând captarea culorii, a intensității și a direcției vectoriale a întregii lumini din fața obiectivului.

 

Altfel spus, toate acestea permit capacități de post-procesare, permițându-le utilizatorilor, în speță fotografi amatori, să focalizeze imaginea în orice punct al acesteia după ce ea a fost realizată – focus ulterior pe continut capturat anterior. Adică, așa cum spune constructorul, „fotografiezi ceea ce intenționezi să fotografiezi, nu ceea ce o cameră cu focalizare întârziată reușește să surpindă”.

\"(w540)

Acum, la câteva luni după ce conceptul a fost anunțat online, Lytro dezvăluie în sfârșit cum va arăta mult așteptata cameră, precum și câteva specificații tehnice. Dispozitivul este realizat din aluminiu eloxat, are formă paralelipipedică și măsoară 40 de milimetri în secțiune transversală și 112 mm în lungime. Lytro va avea o diafragmă f/2 și zoom 8x, folosind un câmp luminos cu intensitate mare pentru a capta imagini cu focus infinit.

\"(w540)

La un capăt al camerei asemănătoare cu un telescop se află lentila, iar la celălalt un mic ecran LCD tactcil. Pe carcasă, care vine în versiunile cromatice „roșu aprins”, „grafit” și „albastru electric”, sunt dispuse butonul de pornit/oprit și declanșatorul, un port USB și o bandă cauciucată striată tactilă care permite o bună manevrabilitate, precum și realizarea zoom-ului.

\"(w540)

Camera poate fi precomandată deja pentru suma de 339 de dolari, în versiunea cu memorie flash de 8 GB, ce poate înmagazina 350 de imagini, sau pentru 499 de dolari, cu o capacitate de 16 GB, echivalentul a 750 de fotografii. Potrivit informațiilor, comercializarea dispozitivului nu va începe mai înainte de 2012.

Pentru a vă da seama exact cum funcționează Lytro, accesați secțiunea de galerie foto a producătorului și urmați indicațiile.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here