0
(0)

Modelul iPhone 4S de la Apple, care va ajunge la consumatori luna aceasta, va folosi, alături de GPS, și sistemul rusesc de navigație prin sateliți Glonass.

 

Informația nu a fost păstrată în mare taină, având în vedere că producătorul californian menționează, alături de GPS, Glonass-ul în dreptul rubricii de poziționare globală din lista cu specificații tehnice a telefonului inteligent publicată pe website-ul Apple.

Totuși, în Rusia vestea a făcut senzație, atât pe Internet cât și pe prima pagină a ediției de joi a respectabilului cotidian de business Vedomosti. Potrivit publicației, care a tratat chestiunea în termeni dubitativi, ar fi pentru prima oară când sistemul rusesc ar ajunge pe piața internațională. În plus, ca un beneficiu general, se pare că telefoanele devin cu 50% mai precise având „la bord” tehnologia rusă.

Glonass este mai puțin performant decât rivalul său Global Positioning System, dar folosește un set diferit de sateliți, care ar putea funcționa în locuri unde sistemul american nu se descurcă foarte bine. Sistemul Glonass a întâmpinat ceva dificultăți de-a lungul timpului, mai ales din pricina cheltuielilor necesare, fiind în special afectat anul trecut, atunci când a pierdut trei sateliți în urma unei lansări nereușite.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here