0
(0)

Japonezii sunt ciudați pentru noi, europenii, dar chiar și ei și-au denumit noul hotel, în care există doar personal robotizat, Hotelul Ciudat sau Henn na Hotel în japoneză.

 

Spectacolul începe chiar din momentul în care vizitatorul pășește încrezător către recepție unde este întâmpinat de doi roboți: un dinozaur înfricoșător care „vorbește” engleza și o recepționistă umanoidă care vorbește japoneza. Diferența ar putea indica în plus, modul bizar în care îi privesc japonezii pe străini. Totuși, cele două personaje dau doar câteva informații utile despre hotel. Va trebui să apeși pe unul dintre butoanele „check-in” sau „check-out” în funcție de situația în care te afli și să completezi niște date la un terminal special. În procesul de cazare, oaspetele va fi scanat retinal, iar ochii săi vor deveni cheia cu care vor deschide practic ușa.

Tot la recepție te mai întâmpină doi roboți, unul care îți cară bagajul în cameră și unul (un braț robotizat) care se oferă să-ți păstreze obiectele de preț într-un fel de seif. Odată ajuns în cameră, vizitatorul va observa că nu există nici un buton de la care să aprindă lumina. Această funcție o va îndeplini alt robot care își are „sediul” permanent pe noptiera de lângă pat. Tot ce trebuie să faci este să-i dai niște comenzi vocale. Tot el îți poate sa informații despre timpul probabil, ora și altele.

Hideo Sawada, patronul hotelului din Sasedo, în sud-vestul Japoniei, spune că nu a luat toate aceste măsuri doar de dragul distracției, ci pentru a reduce drastic costurile de operare. Ce-i drept, tariful pentru o cameră în noul hotel începe de la doar 80$, de două sau chiar trei ori mai ieftin decât la alte hoteluri din aceeași regiune.

Sursă: Physorg

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here