0
(0)

Astăzi, HTC a lansat noul smartphone ChaCha, exclusiv pentru rețeaua Orange. După cum ai ghicit, probabil, văzând titlul, caracteristica specială a lui ChaCha este prezența fizică a butonului pentru Facebook. Altfel, ChaCha este un smartphone subțirel (10,7 mm grosime), cu greutate neglijabilă (124 g), dar tastatură QWERTY completată inclusiv de săgețile direcționale.

 

Înțeleg perfect prezența tastaturii. La urma urmei, la un mobil dedicat adepților celebrei rețele de socializare, este important să faci un comentariu, dar nu sunt de acord cu ecranul mic, cu diagonala de numai 2,6 inci pe care n-ai cum să vezi în condiții bune un „thread” de Facebook. Personal, petrec mai mult timp uitându-mă la ce au postat alții decât să postez eu, iar pentru treaba asta aș avea nevoie de un ecran mai mare. Tastaturile virtuale sunt destul de bune încât să pot scrie un comentariu de câteva vorbe atunci când postez un clip video sau o poză.

Sistemul de operare al lui ChaCha este Android 2.3, iar pentru un smartphone în miniatură, procesorul cu frecvența de 800 MHz este mai mult decât capabil să ruleze orice aplicații. Sincer, chiar l-am butonat la evenimentul de lansare, iar ecranul tactil, fie el mic, răspunde foarte bine la atingeri. Mi-a plăcut și camera cu rezoluția de 5 megapixeli încorporată.

La conectivități n-ai ce să-i ceri în plus. Se „leagă” la rețelele 3,5 G cu tehnologia HSDPA, are Wi-Fi și Bluetooth cu profiluri A2DP (pentru împerecherea cu handsfree-uri stereo) și PBAP pentru accesarea agendei telefonice de la carkit. Și da, nu-i lipsește nici antena GPS internă.

Cât despre butonul Facebook, n-ai cum să nu-l observi în dreapta, sub tastatură. Mecanismul este simplu: ai făcut o poză? Apeși butonul Facebook, scrii un scurt comentariu și gata. Ești pe YouTube și ai văzut un clip interesant? Apeși același buton, scrii comentariul și dai „post”.

ChaCha costă 49 euro cu abonament Panteră 20 și o opțiune My Smartphone începând de la 5 euro la Orange.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here