0
(0)

Canadienii de la DataWind au anunțat că vor să cumpere 100.000 de tablete la prețul de 46$ fiecare pentru a le dona studenților de la universitățile și colegiile indiene la prețul de numai 35$. Nobila intenție a canadienilor de a susține educația în statele în curs de dezvoltare era să fie aproape curmată de prezentarea tabletei de acum șase luni, sub forma Hivision SpeedPad, o tabletă „Made în China”.

 

Se pare că totuși, după un brainstorming al canadienilor cu guvernul indian a răsărit o nouă tabletă nouă, botezată Aakash. Device-ul are un ecran tactil, cu diagonala de 7 inci și doar 2GB de memorie internă. Sistem de operare este Android 2.2 iar memoria RAM ajunge la numai 256 MB. Nici procesorul nu este prea răsărit. Nu cred că mai găsești procesoare la frecvența de 266 Mhz nici la cele mai accesibile smartphone-uri.  Dacă indienii ar fi optat pentru tableta chinezească ar fi avut o autonomie de 6 ore. Probabil că aceea s-a dovedit prea scumpă pentru că ofertanții canadieni au reușit să „umble” serios la configurație pentru a ajunge la acest preț modic. Autonomia lui Aakash ajunge la numai 180 minute. Nu pot decât să-mi inchipui frustrarea bieților studenți indieni, care după ce că vor sta un minut sau două pentru a porni o aplicație mai complexă, să se trezească fără baterie după trei ore.

Va exista și o versiune comercială a tabletei, botezată Ubislate, care va avea în plus și un modul GPRS pentru conectarea la internet prin rețelele de telefonie mobilă. Aakash are doar conectivitate Wi-Fi. Nu pot să contest intenția bună a canadienilor, dar după cum arată configurația, vorbim despre un echipament care nu numai că este ineficient, dar pare chiar absolut inutil.

Sursă: androidos.in

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here