Nu mai târziu de iunie 2013, China are în plan să-și lanseze următoarea misiune spațială cu echipaj uman, Shenzhou-10, având la bord trei membri, printre care cel mai probabil și o femeie. Dacă anumite condiții nu vor permite această lansare la data stabilită, statul chinez are deja două reprogramări posibile, pentru iulie și august anul viitor.

 

China și-a trimis deja prima femeie în Spațiu în acest an, în cadrul misiunii Shenzhou-9, în prima încercare a țării de andocare spațială manuală. Procedura a fost o realizare importantă în cadrul ambițiosului program spațial chinez, care intenționează construirea unei stații spațiale până în 2020. De asemenea, China are de când să plaseze și un om pe Lună, fără a fi menționat încă data limită pentru acest pas.

Chinezii au anunțat, totuși, faptul că doresc aselenizarea unui vehicul de explorare pe suprafața Lunii pentru prima oară în a doua jumătate a lui 2013, vehicul care va transmite informații către Pământ. China și-a trimis primul om în spațiu în 2003, a marcat o ieșire în Spațiu în 2008 și a realizat o cuplare spațială neasistată de om între un modul și o rachetă anul trecut.

Sursa: Daily Galaxy via AFP și Reuters