0
(0)

Zilele acestea, la Taipei se desfășoară cel mai mare târg de tehnologie și electronice din Asia, Computex, iar Intel a pregătit o mulțime de surprize care vor intra în vigoare chiar de la sfârșitul anului. Sean Maloney, Vicepreședintele Executiv al Intel, a anunțat o nouă „specie” de notebook-uri denumite Ultrabooks. Acestea vor avea o nouă arhitectură botezată Ivy Bridge pe 22 nm, care face portabilele mai rapide, mai mici (cu grosime mai mică de 2 cm) și mai accesibile (cu preț de pornire mai mic de 1.000 $.

 

Mai mult, Maloney a spus în discursul de la Computex că noile Ultrabooks vor constitui peste 40 % din piața de laptopuri din lume. Maloney a dat ca exemplu modelul UX21 Ultrabook, anunțat de ASUS la același eveniment. UX21 are mai puțin de 1 kg și vine cu procesor Intel Core i5 din a doua generație și ecran cu diagonala de 11,6 inci. Totuși, notebook-ul ASUS a fost prezentat doar orientativ, caracteristicile tehnice putând fi modificate până la apariția lui pe piața asiatică, în această iarnă.

Maloney nu a lăsat de-o parte nici subiectul cel mai fierbinte din ziua de azi: tabletele. A prezentat peste zece tablete, cu trei sisteme de operare diferite, dar procesor Intel Atom Z670. Cu aceeași ocazie a vorbit despre o nouă platformă pe 32 nm creată special pentru smartphone-uri și tablete. Aceasta se numește Medfield și va permite producătorilor să creeze tablete cu grosime mai mică de 9 mm și cu o greutate mai mică de 700 g, începând cu anul viitor.

După cum se vede, Intel a apăsat serios pedala de accelerație în ceea ce privește arhitecturile hardware ale procesoarelor. Abia aștept să aflu mai multe și să văd cu ochii mei cele mai noi tehnologii Intel. Compania americană m-a invitat între 6 și 8 iunie la Intel’s Research Day, care se va desfășura la Computer History Museum și în sediile companiei din Mountain Viw și Santa Clara. Inutil de spus că mă voi întoarce cu o mulțime de informații noi pe care le voi împărtăși pe site-ul nostru și în revista Știință & Tehnică.

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here