0
(0)

Recent, Intel a inaugurat la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul UPB, Intel Student Open Lab, cel mai nou laborator destinat cercetării-dezvoltării în domeniul software Open Source la nivel universitar din România.

 

Conceput ca un spaţiu educaţional, dar şi un incubator de proiecte în domeniul Open Source, laboratorul este o investiţie a Intel Romania Software Development Center (IRSDC) şi va găzdui anual 650 de studenţi la licenţă, masteranzi şi doctoranzi, interesaţi de proiecte de tip Open Source.

Deschiderea Intel Student Open Lab face parte din strategia Intel România de a contribui la dezvoltarea educaţiei la nivel naţional, prin colaborare directă şi transfer de know-how în instituţiile academice, precum şi investiţii hardware şi software, care să asigure accelerarea cercetării şi dezvoltării în domenii precum Open Source, Mobile Computing, High Performance Computing, Parallel Computing sau Proiectarea Sistemelor de Operare.

\"(w540)

Intel Student Open Lab va găzdui ore de laborator de Sisteme de Operare pentru studenţii anilor întâi şi al treilea din Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Totodată, va fi un laborator deschis oricând studenţilor la licenţă, masteranzilor, doctoranzilor şi profesorilor interesaţi de teme de cercetare-dezvoltare în domeniul Open Source.

Laboratorul are o suprafaţă de 100 mp şi include o sala pentru laboratoare, una pentru cercetare-dezvoltare şi o sală de întâlniri. Spaţiul este amenajat la standardele Intel şi este dotat cu calculatoare desktop şi periferice de ultimă generaţie. Periodic, laboratorul Intel va găzdui sesiuni de prezentari tehnice şi îndrumare în carieră oferite de inginerii Intel, pentru studenţii care doresc să se familiarizeze cu tehnologiile şi activităţile specifice derulate de Intel în domeniul cercetării şi dezvoltării software, în România.

\"(w540)

Tot astăzi, Intel şi UPB au semnat un Memorandum de Înţelegere pentru sprijinirea cercetării şi dezvoltării în domeniul IT la nivel universitar, memorandum care îşi propune încurajarea participării studenţilor la proiecte de cercetare şi dezvoltare complexe, naţionale sau europene.

De asemenea, Intel a anunţat că, începând cu anul universitar 2012-2013, va oferi burse studenţilor din anii al treilea şi al patrulea de studiu ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare. Pentru anul acesta sunt programate opt astfel de burse, constând în susţinere financiară, mentorship din partea inginerilor Intel şi acces la documentaţii tehnice de ultimă oră.

\"(w540)

Principalele direcţii de parteneriat ale Intel cu mediul universitar din România sunt reprezentate de bursele pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi care derulează proiecte de cercetare în domeniul tehnologiilor Open Source; stagiile de practică; dezvoltarea unei comunităţi de specialişti pe care Intel îi pune la dispoziţia UPB pentru susţinerea de cursuri şi workshop-uri cu studenţii; adaptarea programelor de învăţământ superior la ultimele tendinţe mondiale în dezvoltarea de software.

Pe lângă activităţile de sprijinire a mediului academic, IRSDC îşi propune să susţină dezvoltarea comunităţilor IT din România şi comunicarea dintre acestea, prin stabilirea de întâlniri periodice la sediul din Bucureşti şi împărtăşirea de know-how IT.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here