Revista Știință&Tehnică, în parteniat cu Institutul Max Plancktos, anunță astăzi prima operațiune de clonare umană reușită din România. Cercetătorii de la faimosul institut german au reușit, în cadrul unui experiment secret desfășurat în țara noastră, prima clonare românească umană. Subiectul acesteia a fost colegul nostru, jurnalistul și povestitorul de știință Cristian Român.

 

Clona lui Cristian Român este un bebeluș sceptic, bărbos și sănătos. La scurtă vreme după clonare, clonul – al cărui nume de laborator este CR-2015 – a cerut prin gesturi o șampanie muncitorească, pentru a celebra evenimentul alături de cercetătorii nemți, și o bebiță care să aibă grijă de el. De asemenea, în momentul în care a început să gângurească, primele cuvinte ale lui CR-2015 au fost: „Am onoarea să fi venit pe lume!”

Din punctul de vedere al cercetătorilor germani, clona CR-2015 este extrem de reușită, fiind cât de cât conformă cu orginalul. „Ca orice clonă mică, CR-2015 a răcit, însă a refuzat cu fermitate orice tratament naturalist. Totodată, a insistat vehement să i se facă toate vaccinurile din lume, amenințând cu greva japoneză dacă nu este înțepat de cel puțin trei ori pe zi”, declară bebița Andra, asistentă-șefă și bonă a clonului.

CR-2015 s-a abonat deja la conturile de Twitter ale tuturor obiectelor spațiale și crede cu tărie că sondele americane de explorare spațială comunică direct cu el. Totodată, în prima vizită la redacția S&T, CR-2015 a cerut să i se ofere rubricile „Clonica Scepticului” și „Experimentul clonilor”.

CR-2015, prima clonă românească