0
(0)

După mult aşteptata lansare reușită astăzi la ora României 10:44 (ora locală 03:44) a misiunii SpaceX Dragon, operatorul spaţial privat are drept obiectiv realizarea de călătorii interplanetare…

 

Dacă programul de parteneriat dintre Agenţia Spaţială Americană şi SpaceX, COTS2, se va desfăşura conform planului, compania spaţială privată va beneficia de un contract de 1,6 miliarde dolari pentru aprovizionarea ISS.

Dar, planurile companiei nu se opresc aici, zborul de test către Staţia Spaţială Internaţională constituind doar primul pas spre viitoarele misiuni marţiene: „Scopul nostru este revoluţionarea transportului spaţial, astfel că vom realiza orice fel de astfel de transporturi, cu excepţia celor suborbitale. Vom lansa sateliţi de toate formele şi dimensiunile, vom aproviziona ISS cu provizii şi echipaje, obiectivul nostru pe termen lung fiind dezvoltarea unui sistem de transport spaţial care să permită umanităţii să devină o specie multi-planetară” a declarat fondatorul şi directorul executiv al SpaceX, Elon Musk.

Planurile celor de la SpaceX par să coincidă cu cele ale administraţiei de la Casa Albă, Preşedintele Obama declarând că doreşte ca NASA să trimită o misiune umană către un asteroid în jurul anului 2025, care să fie urmată de un zbor către Marte în 2035. În acest scop, NASA cheltuieşte 3 miliarde dolari pe an pentru realizarea unei rachete şi a unei capsule capabile să trimită echipaje umane mai departe de Staţia Spaţială Internaţională.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here