0
(0)

Transition, mașina zburătoare dezvoltată de Terrafugia Inc., tocmai a încheiat prima fază a testelor de zbor. Acestea au avut loc în cadrul Aeroportului Internațional Plattsburgh, din statul New York, iar prototipul încadrat ca aeronavă ușoară de agrement s-a comportat „exceptional”, potrivit producătorului.

 

Vehiculul este special proiectat încât să respecte standardele Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi, din SUA, și va putea fi condus legal pe drumuri publice după ce își pliază aripile în urma aterizării.

O aeronavă ușoară de agrement este definită de Autoritatea Aviatică Federală din SUA (FAA) ca un avion cu cel mult două locuri, ce are o masă maximă admisă de 600 kg, o viteză maximă în zbor de 222 km/h, o viteză de decroșare de sub 82 km/h, motor unic și cabină nepresurizată. Vehiculul Transition are o masă maximă de 650 kg, dar FAA a făcut o excepție pentru ca mașina zburătoare să poată încorpora elemente de siguranță tipice autoturismelor moderne, nedisponibile în cazul altor aeronave ușoare.

În cadrul primei faze de testare, s-au determinat competențele și manevrabilitatea prototipului, masa, centrul de greutate și fluctuațiile de altitudine, stabilitatea, sistemele de răcire a motorului și optimizarea mișcării elicei în diverse condiții de zbor.

Alte cinci faze ale testului de zbor sunt planificate, pentru o dublă certificare a lui Transition ca aeronavă ușoară de agrement și ca vehicul terestru până la sfârșitul verii. Testele de drum ulterioare includ verificarea trenului de sol, a suspensiei și optimizarea frânării și a manevrabilității pe drum.

Prima livrare către un client a produsului Terrafugia Transition este prevăzută pentru finalul lui 2012. Pe măsură ce zvornurile că vehiculul va deveni disponibil se materializează, prețul său crește în estimări, astfel încât deja se speculează că se va comercializa pentru suma de 279.000 de dolari.

Sursa

Foto: Terrafugia

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here