0
(0)

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, alături de asociațiile Hai cu Bicla și Adevărații Veloprieteni România, organizează pe 23 iulie, în Parcul Izvor, a doua ediție a marșului nocturn al bicicliștilor pentru educație în ceea ce privește sănătatea – Bicicliștii pedalează împotriva melanomului.

Evenimentul este organizat cu scopul de a atrage un semnal de alarmă și pentru a educa publicul despre riscurile melanomului, cea mai agresivă formă de cancer de piele, și importanța comportamentului preventiv, fiind parte a campaniei „Un viitor fără pată!”.

Deși este responsabil de numai 4% dintre cancerele de piele, melanomul provoacă 80% dintre decesele determinate de cancerul de piele. În România, aproape o treime dintre cei care au fost depistați cu această formă de cancer mor anual. De altfel, țara noastră înregistrează o incidență în creștere în ultimii 25 de ani – de la 1,2 la 4,5/100.000 de persoane diagnosticate cu melanom malign. Depistat la timp însă, melanomul se vindecă în 98% dintre cazuri.

Programul marșului Bicicliștii pedalează împotriva melanomului

19:00 – Adunarea participanților în Parcul Izvor, la alveolă;

20:00 – Derularea marșului pe traseul Parc Izvor – Bd. Națiunile Unite – Str. B.P. Hașdeu – Berzei – Calea Buzești – Piața Victoriei, cu retur pe Calea Victoriei;

21:00 – 21:30 – Final de marș și defilare în Parcul Izvor.

Pe parcursul traseului, se va ocupa prima bandă, iar Poliția Rutieră București va susține buna desfășurare a marșului. În timpul evenimentului este interzis consumul băuturilor alcoolice. Mai multe informații despre eveniment puteți afla de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Despre campania „Un viitor fără pată!”

„Un viitor fără pată!” este prima campanie de comunicare și informare despre melanom în România inițiată și derulată de asociațiile de bolnavi de cancer. Încă din anul 2013, campania își propune informarea publicului, în special a tinerilor, conștientizarea pericolelor cancerului de piele. Inițiatorul campaniei “Un viitor fără pată!” este Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România. Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul www.info-melanom.ro și pagina de Facebok www.facebook.com/unviitorfarapata.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?