0
(0)

Această creaţie constituie, probabil, apogeul baloanelor . Preconizat să fie lansat peste doi ani, aerostatul va putea zbura până în stratosfera terestră, la o înălţime de aproximativ 35.000 metri deasupra solului.

 

Denumit „Bloon”, balonul are un diametru de aproximativ 120 metri, iar zborul, cu o durată de cinci ore, va costa nu mai puţin de 90.000 lire sterline (103.000 euro). Pentru cei care îşi permit o astfel de aventură, se anunţă a fi o experienţă unică, „turiştii spaţiali” putând admira de la bord curbura planetei noastre. Din totalul orelor de zbor, 3-4 ore vehiculul „aproape spaţial” se va afla situat la o înălţime ce permite observarea Soarelui răsărind peste Terra.

Nacela are un diametru de 4 metri şi se pare că va găzdui doi piloţi şi maxim patru pasageri. Este, de asemenea, dotată cu un sistem de climatizare ce oferă călătorilor temperaturi confortabile înăuntrul său.

După atingerea altitudinii maxime, aerostatul îşi va începe coborârea, apoi nacela va fi desprinsă de balon, urmând a fi ghidată către aterizare de o paraşută. Compania constructoare a nacelei, Zero 2 Infinity (Spania), prin directorul său Jose Mariano Lopez-Urdiales, susţine că aceasta poate fi ghidată spre aterizare în orice direcţie pe o distanţă de 40 km. Acelaşi reprezentant al companiei declară că a fost inspirat în crearea balonului de discuţiile avute cu tatăl său, astronom.

Până în prezent aerostatul a fost testat în cinci zboruri, fără echipaj, reuşind să atingă o înălţime maximă de zbor echivalentă cu cea de croazieră a unui avion.

În ciuda costului ridicat al zborului, acesta este mult mai mic decât în cazul atingerii stratosferei cu ajutorul unei rachete. În plus, poţi petrece mai mult timp la acea înălţime, fără zgomotul deranjant al motoarelor.

Înainte de zbor, pasagerii vor avea parte de două zile de instruire, iar în timpul zborului vor putea servi masa la bord.

Cel mai probabil, primul zbor al balonului va avea loc deasupra Spaniei, având în vedere atât condiţiile climatice bune şi predictibile de care se bucură această ţară, cât și originea companiei producătoare.

Cei interesaţi de evoluţia proiectului şi eventual de o rezervare pot vizita site-ul oficial http://www.inbloon.com/.

 

Sursa

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here