0
(0)

Comisia Europeană plănuiește să introducă norma sistemelor de Frânare de Urgență Autonomă (AEBs) pentru toate vehiculele noi produse de companiile bătrânului continent începând cu 2014.

 

Astfel de sisteme întrebuințează o combinație de tehnologii radar, sonar și/sau recunoaștere video pentru a măsura distanțele dintre vehicule, a-i avertiza pe șoferi dacă se apropie prea mult și pentru a declanșa frânarea în caz că utilizatorul uman nu acționează nicicum în situațiile de urgență.

Cercetările coordonate de Comisie au ajuns la concluzia ca sistemele de acest fel ar putea reduce accidentele în trafic cu 27%, salvând circa 8.000 de vieți în fiecare an. Michiel van Ratingen, secretarul general al New Car Assessment Programme (Euro NCAP) susține că nu se încearcă forțarea imediată a producătorilor în sensul implementării sistemului AEB, dar face limpede faptul că cel mai bun mod de a asigura o evaluare pentru siguranță de cinci stele a autoturismelor începând cu 2014 este ca acestea să includă tehnologia frânării de urgență autonome.

Se estimează că sistemele ar putea scuti anual de la economia UE costuri cuprinse între 5 miliarde și 8 miliarde de euro, pe care accidentele rutiere le presupun. Vehiculele comerciale vor necesita montarea sistemelor până în noiembrie 2013, iar vehiculele de pasageri le vor urma, probabil, în 2014.

Potrivit NCAP, 79% din vehiculele disponibile spre achiziționare astăzi în Europa vin neechipate cu AEB.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here