0
(0)

Samsung a declarat că va începe să producă în scop comercial dispozitive cu „ecrane elastice” pe la jumătatea lui 2012, primele gadgeturi flexibile de pe piață ale producătorului sud-coreean urmând să fie cu certitudine telefoanele mobile.

 

În cadrul diferitelor expoziții și evenimente tehnologice, Samsung a prezentat deja ecrane flexibile cu grosimea de numai 0,3 mm. În plus, în cel mai recent videoclip al companiei, putem admira cu adevărat o tehnologie a viitorului – o tabletă desprinsă parcă din științifico-fantastic ce pare capabilă de procesare instantanee a datelor și de un nivel al afișării 3D mult peste posibilitățile actuale disponibile comercial.

Deși videoclipul demonstrativ de la Samsung ilustrează cel mai probabil o tehnologie conceptuală, fabricile din Orientul Îndepărtat lucrează deja la versiuni autentice de telefoane mobile flexibile care vor apărea, probabil, în magazine anul viitor. Atât Samsung, cât și Nokia, lucrează în sensul dezvoltării acestei tehnologii.

Potrivit lui Robert Yi, responsabil de departamentul de investiții al companiei sud-coreene, deși telefoanele sunt primele dispozitive care vor beneficia de o „anatomie” flexibilă, lor le vor urma destul de sigur tablete de tip iPad care s-ar putea plia, pur și simplu, de la jumătate.

Adiținal, rivalul producător de telefoane inteligente, gigantul Nokia, a dezvelit recent în cadrul Nokia World prototipul Nokia Kinectic, un smartphone ce poate fi operat parțial prin îndoiri și răsuciri. Totuși, Nokia nu oferă vreo estimare despre vreo dată a eliberării produsului pentru publicul larg.

Demonstrații Samsung din luna ianuarie a acestui an au adus în atenție ecrane OLED și AMOLED flexibile, având diagonala de 4,5 inci (11,4 cm) și o grosime de numai 0,3 mm. Într-o altă instanță, Samsung a prezentat un ecran AMOLED cu o porțiune ce putea fi împăturită complet fără a se crăpa.

Iar mai recent, au început să apară imagini și ale unui telefon cenceptual Samsung ce întrebuințează această tehnologie – Galaxy Skin (cu ecranul realizat din materialul-minune grafen – straturi de carbon cu grosimea de un atom). Ecranele flexibile au început să primească atenție și să fie construite în diferite forme încă din 2004 – iar cercetătorii sugerează că într-o zi laptopurile și tabletele ar putea veni sub forma unui “pix” în jurul căruia să fie înfășurat un ecran extensibil asemănător unei coli de hârtie. Momentan, așteptăm cu nerăbdare prima parte a anului 2012, pentru a putea pune mâna „măcar” pe un smartphone flexibil.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here