0
(0)

Infecția cu virusul cauzator de herpes (HSV) este o problemă de sănătate la nivel global, împotriva căreia nu s-a obținut încă un vaccin eficient, fiind considerată incurabilă. Până acum!

 

Savanții Institutului Medical Howard Hughes din cadrul Colegiului Medical Albert Einstein, din New York, au creat genetic o versiune mutantă a virusului HSV căreaia îi lipsește o singură proteină – proteină aflată, în versiunea originală, pe învelișul virusului și despre care se știe că generează o producție eficientă de anticorpi. Rezultatul s-a dovedit, până acum, un vaccin puternic în combaterea simptomelor herpesului.

S-a descoperit că noul remediu este eficient împotriva celor mai comune două forme de herpes: tipul 1 (HSV-1), care provoacă umflături apoase la nivelul feței și al buzelor și tipul 2 (HSV-2), care provoacă ulcerații genitale. Se știe despre ambele că infectează celulele nervoase ale organismului, acolo unde virusul poate rămâne latent ani de zile înainte ca simptomele să reapară.

Actualul vaccin aflat în teste este primul capabil să prevină o astfel de infectare latentă. Cei care l-au creat susțin că, dacă vaccinul funcționează și la oameni la fel de bine ca în cazul șoarecilor, administrarea sa la copii ar putea elimina complet problema herpesului pe parcursul vieții.

Mai mult, cred savanții, este posibil ca leacul lor să fie și un bun candidat în combaterea altor afecțiuni ale mucoasei, în special infectarea cu HIV și tuberculoza.

Sursa

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here