0
(0)

Cei de la MakerBot Industries nu s-au lăsat pe tânjeală după succesul înregistrat de imprimanta 3D Thing-o-Matic, prezentată la evenimentul CES de anul trecut, ci au venit la CES 2012 cu un model îmbunătățit intitulat „Replicator”, capabil nu doar să fabrice obiecte tridimensionale mult mai mari decât o putea face predecesorul său, ci chiar să modeleze forme în două culori simultan.

 

Mai degrabă decât să aștepte la o companie de pe celalată parte a lumii să producă în masă, spre exemplu, milioane de cârlige de plastic pentru cortina de duș, clanțe de uși, sau chiar piese de șah pe care să le transporte apoi în magazine locale pentru a le putea cumpăra, imprimantele 3D precum Thing-o-Matic și Replicator de la MakerBot le permit utilizatorilor să își creeze singuri obiecte de uz cotidian la ei acasă, strict atunci când au nevoie de ele. Revoluționar!

Cu noua generație de imprimante 3D marca MakerBot, utilizatorii vor putea mări volumul de fabricare de la obiecte de dimensiunea unei brioșe în cazul Thing-o-Matic, până la obiecte la fel de mari ca o pâine cu Replicatorul (sau 228.6 x 152.4 x 152.4 mm). Noul dispozitiv vine și cu o versiune îmbunătățită de soft MK8 pentru MakerBot Stepstruder (care transformă materialele brute în obiecte 3D), ce fabrică obiecte cu o viteză de 40 mm/secundă.

Noul Replicator cu dimensiunile 320 x 467 x 381mm cântărește 13,6 kg și are incluse acum propriul panou LCD și propria interfață de control de tip consolă care îi permit să opereze și în absența computerului. Designurile de modelare a obiectelor pot fi încărcate direct în dispozitiv printr-un slot de card SD, sau prin conexiune USB, de la un computer cu Linux, Windows, sau OS X.

Mai mult, spre deosebire de predecesorul Thing-o-Matic, disponibil sub formă de kit asamblabil, Replicator vine construit, testat și gata de a fi folosit. Noul Replicator este disponibil la precomandă. O singură unitate și o rezervă de 1kg de plastic ABS natural costă 1.750 de dolari plus încă 250 de dolari pentru modelul cu dublă „evacuare” – sau Dualstrusion – și două rezerve de plastic, natural și negru.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here