Revista Știință&Tehnică nr. 49, septembrie 2015

0
(0)

Din 15 septembrie, la toate punctele de difuzare a presei, este disponibilă ediția cu numărul 49 a revistei Știință&Tehnică!

 

Războiul le dă dreptul învingătorilor de a impune învinșilor orice condiție doresc, postula în urmă cu peste două milenii unul dintre cei mai mari strategi militari ai lumii, Iulius Cezar. Iar de la Cezar încoace, ba chiar și dinaintea lui, această lege a războiului nu s-a schimbat niciodată. S-au schimbat imperii, națiuni, concepții și idei, arme sau strategii de luptă, însă dreptul cinic de a face ceea ce poftești cu învinșii tăi nu s-a schimbat. Iar o imagine mai clară a acestei concepții decât cea a buldozerelor conduse de fanatici religioși care, sub ochii neputincioși ai celor cuceriți, fac una cu pământul orașe și cetăți străvechi, distrug monumente și opere de artă cu valori inestimabile, nu cred să poată exista. Asistăm impasibili la unul dintre cele mai mari masacre culturale care au existat vreodată de la incendierea bibliotecilor antice de către creștini sau musulmani deopotrivă. Iar în acest timp, învingătorii de moment de pe teatrul de luptă din fosta Mesopotamie, Irakul și Siria de astăzi, par să fi declarat război nu numai întregii umanități dar și istoriei acesteia. Citește în ediția de septembrie a S&T un amplu reportaj despre măcelul istoric și cultural produs de războaie în Orientul Mijlociu!

Aflați, așa cum spunea Carl Sagan, pe țărmul oceanului cosmic, avem o profundă senzație de singurătate. Am trimis sonde pentru a explora planetele din Sistemul Solar. Telescoape terestre și spațiale ne ajută să descoperim din ce în ce mai multe planete extrasolare. „Ascultăm” Universul cu ajutorul radiotelescoapelor. Cunoștințele noastre legate de Univers cresc într-un ritm de-a dreptul amețitor. Și totuși, cu cât descoperim mai multe lucruri, cu cât îl înțelegem mai bine, această senzație de singurătate sporește. Până acum nu avem nici un semn, nici măcar un indiciu de luat în seamă, că alături de noi, în imensitatea Universului, ar exista alte ființe înzestrate cu rațiune. Până acum nu avem semne că ar exista și alte civilizații în Univers, dar asta nu ne împiedică să le căutăm. Citește totul despre posibilitatea științifică a întâlnirii cu o civilizație extraterestră în ediția de septembrie a revistei noastre.

 

sep15_cover-mare_75172300.jpg

Din sumar:

 

DESCOPERIRI. Cele mai noi știri din tehnologie, prototipuri, medicină, neuroștiințe, istorie, astrofizică și explorare spațială.
PROTOTIPURI. Dispozitivele revoluționare Kickstarter și IndieGogo sunt la un pas de a intra în producția de serie.
CASA ECOLOGICĂ. Smart-living în stil eco: nu mai este un moft, a devenit un adevărat trend.
COMPETIȚIE. Formula E aliniază la start cele mai ingenioase mașini și mașinuțe electrice.
REPORTAJ. Violarea Mesopotamiei sau cum să distrugi o națiune
PSIHOLOGIE. Este conștiința o stare de agregare a materiei?
DOSAR. Până acum, nu avem semne că ar exista și alte civilizații în Univers, dar asta nu ne împiedică să le căutăm.
SPAȚIU. New Horizons – recapitulare. De ce a fost capitală această misiune spațială?
ECOLOGIE. Drive test Mitsubishi PHEV – un hibrid 4×4 de senzație
ASTRONOMIE. Observarea Cerului – o problemă de percepţie
GENETICĂ. Genetica privește cu coada ochiului
DESCOPERIRI. Serialul Mic Ghid printre celule și organe lovește cu un nou episod!
FIZICĂ. Noile materiale şi ELI-NP
ISTORIE. Povestea laserului: cum rezolvăm marile probleme?
CERCETARE ROMÂNEASCĂ. Interviu în exclusivitate cu dl. Cristian Nae, directorul INCAS
INOVAȚIE. În Samsung Tech Institute, studenții se specializează în dezvoltarea de aplicații mobile
CRONICA SCEPTICULUI. Medicină vibraţională – pseudoștiința atacă din nou!
RECOMANDĂRI. TV / Film / Carte / Teste / Experiment / SF

Următoarea ediție a revistei Știință&Tehnică apare la mijlocul lunii octombrie. Până atunci, vă invităm să rămâneţi alături de noi pe www.stiintasitehnica.com şi pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenţii şi evenimente ştiinţifice şi pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile şi programele noastre. Şi nu uitaţi niciodată: Knowledge is power, iar cine citeşte, cunoaşte!

Revista Ștință&Tehnică este editată de Science&Technology Press, are 100 de pagini glossy, informație de calitate, texte scrise pe înțelesul tuturor, costă numai 13 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici modalitățile de abonare!

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here