5
(2)

Într-un nou videoclip Robotul umanoid Atlas, produs emblematic al firmei Boston Dynamics, preia și plasează cu ușurință componente auto grele.

În această ultimă demonstrație a capacităților lui Atlas, robotul folosește doar senzorii săi pentru a detecta obiectele înainte de a-și folosi clemele pentru a ridica barele din depozit și a le introduce într-un cărucior transport din apropiere. Filmările ne oferă, de asemenea, o privire asupra acțiunii din perspectiva lui Atlas.

Atlas – pe care Boston Dynamics îl descrie drept „cel mai dinamic robot umanoid din lume” – și-a făcut debutul public în iulie 2013 și a fost repetat de-a lungul anilor. Imaginile cu Atlas care manipulează barele auto este cea mai recentă dintr-o serie de demonstrații, iar imaginile anterioare arată Atlas alergare și efectuarea de parkour.

Anul trecut, compania a lansat prima filmare a lui Atlas folosind clemele pentru a manipula obiecte și a le livra unui însoțitor uman. De asemenea, Atlas a navigat pe platforme înalte alergând și sărind și chiar a efectuat o întoarcere înapoi.

În timp ce manipularea barelor nu este la fel de spectaculoasă din punct de vedere vizual ca aceste eforturi anterioare, demonstrează una dintre cele mai plauzibile implementări din lumea reală a roboților umanoizi; lucrează în medii de fabrică și depozit.

Sursa informației: livescience.com

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 5 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 2

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here