0
(0)

Producătorii mărcii de țigarete electronice Blu se gândesc nu doar la nevoia de nicotină “sănătoasă” a oamenilor, ci și la dimensiunea socială a fumatului. O nouă versiune a acestor dispozitive vine cu un senzor special, capabil să ajute la identificarea altor utilizatori de țigări electronice din proximitate.

 

Noile “smart packs” Blu vor fi puse în vânzare începând de luna viitoare, iar amatorii vor plăti suma de 80 de dolari pentru o țigaretă electronică însoțită de cinci rezerve.  Dispozitivele conțin echipamente de radio-frecvență, capabile să emită propriul semnal și să recepționeze semnalele altor aparate similare atunci când acestea se află la o distanță de până la 15 metri față de antena țigaretei.

Atunci când se detectează reciproc, țigaretele elctronice încep să vibreze și să aprindă intermitent un semnal luminos de culoare albastră. Se manifestă identic și atunci când utilizatorul circulă și trece prin vecinătatea unui magazin unde se comercializează rezerve pentru țigările Blu.

În momentul stabilirii unei conexiuni țigaretele pot face transfer de informații despre posesorii lor, informații precum date de contact și adrese de Internet către paginile personale create de aceștia pe diferitele website-uri de socializare.

Țigaretele electronice conțin nicotină, dar elimină din ecuație fumul supărător și gudronul, ceea ce le permite utilizatorilor să savureze arome plăcute în spații închise, emanând numai vapori de apă care nu îi deranjează pe nefumători. Fiecare dintre cele cinci rezerve care vin în pachetul Blu conține cantități suficiente de nicotină și de aromă cât pentru aproximativ 250 de fumuri, potrivit companiei producătoare.

Sursa

Sursa foto: Jay Shouldol via Flickr

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here