0
(0)

Exoscheletul reprezintă cea mai mare speranță de mobilitate pentru persoanele cu dizabilități fizice. Practic, acesta readuce persoana la o postură bipedă, mult mai avantajoasă decât varianta scaunului cu rotile. Problema este că exoscheletele au prețuri de pornire începând de la 100.000$, limitând practic posibilitatea de a ajunge în posesia marii mase a persoanelor cu astfel de dizabilitate.

exoskelet-1
Exocheletul suitX Phoenix costă doar 40.000$, o fracțiune din costul unui alt model de pe piață.

Americanii de la suitX au reușit să creeze un exoschelet foarte ușor (12,25 kg) și mult mai accesibil ca preț (40.000), pe care l-au botezat Phoenix. Ca oricare alt exoschelet, Phoenix are forma unei proteze externe, motorizate, care se prinde de picioarele purtătorului și care permite locomoția acestuia în două picioare, ce-i drept, ajutat și de cârje.

exoskelet-2Sistemul este compus dintr-un modul pentru șolduri, două module pentru genunchi și două module pentru gambe, care pot fi folosite independent sau concomitent pentru a forma un sistem complet. Fiind gândit modular, sistemul poate fi redus doar la componentele de care utilizatorul are nevoie și poate astfel economisi energia din baterii.

Sistemul complet poate funcționa până la patru ore încontinuu sau până la opt ore intermitent. Viteza maximă de mers poate fi de maximum 0,5 m/s. Americanii au început să primească comenzi, iar primele sisteme vor începe să fie livrate începând cu luna martie.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here