0
(0)

Un nou dispozitiv ce va fi comercializat în curând este capabil să extindă de opt ori durata de viață obișnuită a aproape oricărei baterii – de la AAA și până la D – prin menținerea voltajului acesteia peste parametrii la care majoritatea electronicelor ar „considera-o” epuizată.

 

Se numește Batteriser, este produs de compania de start-up americană Batteroo și reprezintă o „cămașă” din oțel inoxidabil, cu grosimea de 0,1 mm, care se poate atașa oricărei baterii și care încape astfel în orice tip de dispozitiv, inclusiv în telecomenzi TV, lanterne, tastaturi bluetooth și controllere de consolă.

Ideea din spatele lui Batteriser este aceea că o baterie alkalină nouă poate genera electricitate de 1,5 volți pentru un timp limitat, dar imediat ce tensiunea ei scade sub 1,4 volți, majoritatea dispozitivelor electronice o interpretează ca fiind consumată. Asta înseamnă că aruncăm adesea baterii care mai au în ele până la 80% energie, adică folosim a cincea parte din capacitatea lor totală. Și tocmai acest lucru vine să îl îndrepte noua tehnoogie de menținere a voltajului în parametri optimi.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here