0
(0)

Olanda se numără printre țările cu obiective îndrăznețe privind reducerea poluării, în special a celei din transporturi (nu degeaba „Țara Lalelelor” e în topul națiunilor care favorizează achiziția de mașini electrice, de exemplu). Un astfel de obiectiv era ca, de la 1 ianuarie 2018, trenurile electrice să fie alimentate 100% cu energie eoliană.

Iată că acest lucru se întâmplă cu un an mai devreme! De la 1 ianuarie 2017, Eneco, compania de energie care furnizează electricitatea pentru infrastructura de trenuri electrice din Olanda, a anunțat că poate furniza 100% energie verde datorită finalizării înaintea termenului a unor parcuri eoliene din Olanda, Belgia și Finlanda.

Zilnic, trenurile electrice din Olanda transportă peste 600.000 de călători, consumând în medie 1,2 miliarde kWh/zi (ceea ce echivalează cu consumul de electricitate al capitalei Amsterdam, de exemplu). Dacă toată această cantitate de energie ar fi produsă convențional, în termocentrale, în fiecare zi s-ar emite în atmosferă 1,2 miliarde kg CO2 și alte gaze cu efect de seră.

Deci prin obținerea curentului necesar 100% din surse regenerabile, rețeaua de trenuri electrice din Olanda va evita de acum încolo să polueze atmosfera cu aproape o jumătate de miliard de tone de CO2 anual! Ceea ce nouă ne sună ca un pas important și viabil în reducerea poluării.

P.S.
În video-ul de la începutul acestei știri, cascadoria este realizată chiar de către Roger van Boxtel, directorul general al NS, cea mai mari companie de trenuri electrice din Olanda

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?