0
(0)

Website-ul NewScientist prezintă un videoclip de tip time-lapse ce ilustrează, în două minute și treizeci de secunde, Luna, așa cum a arătat ea, noapte de noapte, pe parcursul ultimului an.

 

Creată de o echipă a Scientific Visualisation Studio, din cadrul Centrului de Zboruri Spațiale Goddard, este pentru prima oară când o simulare pe computer reproduce umbrele de pe suprafața Selenei la o rezoluție atât de bună.

Ele au fost reconstruite cu ajutorul măsurătorilor de nivel realizate de Lunar Orbiter Laser Altimeter (LOLA), aflat la bordul sondei Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), care a captat deja mai multe date detaliate despre Lună decât toate celelalte misiuni anterioare luate împreună.

Videoclipul prezintă Luna dintr-o perspectivă tipică emisferei nordice. Realizarea filmulețului respectând întocmai realitatea nu este o sarcină ușoară, din pricina fazelor Lunii, care se schimbă în urma modificării unghiului de luminare dinspre Soare pe măsură ce satelitul natural orbitează Pământul. Cu toate acestea, videoclipul ia în considerare chiar și micile variații ale feței Lunii observată din același loc în timp.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here