0
(0)

Oricât am vrea, nu putem păstra proaspete produsele pe bază de carne, lactatele, sau ouăle mai mult de câteva săptămâni, fie prin congelare, fie prin uscare, sau prin vidare. Acum, Daniel J. O’Sullivan, profesor la Universitatea din Minnesota, a descoperit o nouă soluție prin care o bucată de carne -și nu numai – s-ar putea menține proaspătă pe raft sau în frigider vreme de mai mulți ani.

 

În parte, carnea și laptele se strică din cauza acțiunii culturilor de bacterii precum E. Coli și Lactobacillus. Un compus antibacterian, denumit nisină, a fost întrebuințat cu oarecare succes în combaterea bacteriilor gram-pozitive, așa cum este Lactobacillus, dar fără rezultate în privința gram-negativelor E.coli, Salmonella și Listeria.

Aici intră în scenă bisina. Este vorba despre un compus natural izolat din Bifidobacterium longum, o bacterie care crește natural în intestinul uman; proprietățile sale bactericide se aplică atât bacteriilor gram-pozitive, cât și celor gram-negative și poate fi folosită în tratarea cărnii și a produselor lactate pentru a le preveni deprecierea fără a afecta, însă, calitate nutrienților.

Prin urmare, conservantul ar putea prelungi durata de consum a alimentelor pentru mai mulți ani, fără a necesita condiții termice speciale. . Dr. Sullivan a obținut un patent pentru descoperirea sa, recunoscută deja ca fiind sigură de către Administrația Hranei și a Medicamentelor din SUA grație înrudirii sale cu o altă substanță folosită deja în industria alimentară la menținerea sterilității brânzei procesate. În scurt timp, conservantul ar putea fi pus la dispoziția producătorilor de alimente, urmând, eventual, să consumăm produse conservate cu bisină în următorii tri ani.

Sursa

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here