0
(0)

Autoritățile braziliene sunt în alertă după ce un trib sălbatic, descoperit recent, a dispărut fără urmă. Tribul fusese observat în acest an, iar o parte din membrii săi fuseseră fotografiați dintr-un elicopter aparținând organizației Survival International, organizație ce militează pentru apărarea drepturilor triburilor care nu au intrat încă în contact cu civilizația.

 

Oficiali ai guvernului brazilian au declarat că băștinașii au dispărut pur și simplu, iar temerile lor sunt acelea că membrii tribului au fost uciși în timpul unui atac armat al traficanților de droguri peruvieni împotriva soldaților brazilieni aflați într-un post de graniță la numai 20 de kilometri de locul în care a fost descoperit tribul.

Deși traficanții de droguri au reușit să scape, poliția braziliană a descoperit în zonă un rucsac în care se aflau nu mai puțin de 20 de kilograme de cocaină. Tulburător este faptul că în rucsac a fost găsit înfipt un vârf de săgeată, fapt ce duce cu gândul la o altercație între membrii tribului și infractorii peruani.

Jose Carlos Meirelles, comandantul soldaților implicați în luptele recente cu traficanții de droguri, susține că zona este încă extrem de periculoasă, mai multe grupuri de infractori înarmați cu arme automate și puști de vânătoare fiind observate în apropiere de granița dintre Peru și Brazilia.

Autoritățile nu știu încă soarta nativilor din pădurea amazoniană, dar speră ca aceștia să fi scăpat din fața armelor traficanților de droguri. Armele, susțin acestea, nu sunt însă singurele pericole la adresa triburile sălbatice, bolile transmise de oamenii albi, boli la care nativii nu au imunitate, putând ucide întreaga populație a unui astfel de trib.

De aceea, politica guvernului brazilian susține că triburile nu pot fi contactate, singura modalitate prin care pot fi monitorizate și observate fiind prin intermediul elicopterelor și a aparatelor de zbor la joasă înalțime.

Se estimează că în vestul pădurii amazionie există până la 100 de triburi sălbatice, însumând peste 2000 de membri.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here