0
(0)

Producătorul suedez Volvo, deţinut ce compania chineză Zhejiang Geely Holding Group, lansează pe piaţă, odată cu ultimul model al autoturismului de clasă sub-compactă Volvo V40, prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2012, primul sistem airbag dedicat siguranţei pietonilor.

 

Airbag-ul „pietonal” se deschide peste suprafaţa parbrizului şi ridică partea din spate a capotei în momentul în care bara frontală de protecţie a maşinii detectează impactul cu o persoană.

Sistemul airbag pentru protecţia pietonilor nu este singura inovaţie adusă de Volvo în acest sens, autoturimsul V40 fiind dotat şi cu un sistem de detecţie a pietonilor. Acest „radar pentru pietoni” avertizează şoferul sonor şi vizual la momentul apropierii de o persoană, iar dacă acesta nu reacţionează în timp util, acţionează sistemul de frânare al autovehiculului.

Pe lângă protecţia pietonilor, Volvo V40 are şi un sistem similar, ce acţionează frânele la momentul detecţiei unui impact iminent cu un alt vehicul, acesta fiind capabil să evite coliziunea până la viteze de maxim 50 km/h  (sistemul City Safety).

Inovaţiile la capitolul siguranţă nu se opresc aici, autoturismul fiind dotat şi cu un sistem de alertă, bazat pe o cameră video şi senzori, care urmăreşte păstrarea benzilor de către conducătorul auto (Lane Keeping Aid). În cazul în care sistemul observă un stil de condus neadecvat, va corecta traiectoria vehiculului și va alerta şoferul cu un semnal sonor, însoţit de unul luminos sub forma unei căni de cafea, pentru a sugera necesitatea unei pauze.

Noul V40 va intra în producţie de serie în luna mai, la uzinele Volvo din Belgia. Astfel, în curând vom putea vedea dacă noile sisteme de siguranţă propuse de compania suedeză vor putea face faţă  traficului „disciplinat” din România.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here