0
(0)

Un costum robotic similar unui exoschelet capabil să le înlesnească locomoția persoanelor în vârstă și a celor cu handicap motoriu a primit certificatul pentru siguranță internațională în Japonia, pavându-i-se drumul înspre avizarea la nivel global.

 

Hybrid Assistive Limb, sau HAL, repreazintă o pereche de picioare robotice asistate mecanic dezvoltate de constructorul de roboți Cyberdyne, care a creat și brațe bionice similar. Exoscheletul din pastic și metal a devenit săptămâna aceasta primul robot de îngrijire medicală aprobat și certificate, potrivit ministrului economiei, comerțului și industriei din Japonia.

\"(w540)

Alimentat de acumulatori, HAL, care detectează impulsurile musculare pentru a anticipa și a susține mișcările corpului utilizatorului, este special proiectat pentru a-i ajuta pe bătrânii cu probleme de mobilitate și pentru a le oferi un sprijin lucrătorilor din spitale și asistenților medicali la domiciliu să îi ridice pe pacienți în picioare.

\"(w540)

Cyberdyne a eliberat până acum circa 330 de costume robotice în 150 de spitale, centre de binefacere și alte astfel de instituții japoneze începând cu 2010, contra sumei de 2.000 de dolari pe costum pe an.

\"(w540)

O versiune diferită a lui HAL a fost dezvoltată pentru cei care trebuie să poarte echipamente greoaie de protecție împotriva radiațiilor în timpul efectuării asanărilor de la centrala nucleară explodată din Fukushima.

Sursa

Foto: Cyberdyne

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here