0
(0)

Mașinile care se conduc singure de la Google vor apărea în curând pe drumurile publice din statul american Nevada, după ce legislația rutieră de aici a permis pentru prima oară în istoria SUA înmatricularea unui autoturism autonom.

 

Mașinile autonome Google funcționează prin intermediul unor video-camere, al unor senzori radar, al unor lasere și al unei baze de date cu informații culese de la mașinile conduse manual, pentru a putea naviga, potrivit oficialilor companiei.

Autoturismul autorizat este o Toyota Prius pe care Google a modificat-o aplicându-i experimental tehnologia sa de pilotare fără șofer, dezvoltată de profesorul Stanford și vice-președintele Giigle Sebastian Thrun.

Decizia de a oferi această autorizație și fenomenul în sine nu vor rămâne evenimente izolate, întrucât vehiculelor autonome începe să li se aplice emblem de „mașini ale viitorului”. Mai multe state din SUA se anunță dornice să omologheze aceste inveții pe teritoriile lor și, în plus, și alte companii în afară de Google caută aprobări în acest sens.

„Marea majoritate a accidentelor rutiere are la bază eroarea umană. Prin folosirea computerelor, a senzorilor și a altor sisteme, un vehicul autonom poate fi capabil să analizeze mediul înconjurător mai rapid și să opereze mai sigur”, potrivit senatorului de California Alex Padilla.

Sursa

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here