0
(0)

Nimeni nu se aștepta ca lucrprile la o nouă linie de metrou din Thesalonic să aducă la lumină o veritabilă comoară antică. Însă neașteptatul săa produs, muncitorii, asistați de arheologi, descoperind până în prezent nu mai puțin de nouă cununi de aur, extrem de laborios lucrate, datând de acum 2.300 de ani.

 

Cununile au început să iasă la iveală odată cu demararea lucrărilor la stația de metrou din nordul Thesalonicului, al doilea oraș ca mărime din Grecia. Primele opt au fost descoperite într-un  mormânt în care se aflau osemintele unei femei, în timp ce ultima, cea de a noua, a fost identificată în mormântul unui bărbat.

Cununile de aur sunt extrem de rare, mai ales că  astfel de artefacte sunt asociate cu aristocrația, iar crearea lor era una extrem de dificilă.

Peste 23.000 de artefacte antice și medievale de mai mică importanță au fost deja scoase la lumină de la începutul lucrărilor la linia de metrou. Cercetătorii spun însă că este doar începutul, cu atât mai mult cu cât săpăturile vor continua până în anul 2017.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here