0
(0)

Atenţie pentru posesorii de smartphone-uri HTC cu sistem de operare Android. Dacă utilizaţi un astfel de telefon cu actualizările efectuate la zi, aveţi toate şansele ca datele dumneavoastră personale să poată fi accesate de orice aplicaţie cu permisiuni de conectare la internet.

 

Vulnerabilitatea acestui tip de telefoane nu este dată de sistemul de operare, ci este o eroare a software-ului HTC Tell. Acesta este un program care colectează în mod anonim informaţii despre datele personale şi despre modul de folosire a telefonului şi este inclus în aplicaţia HtcLogger.apk. Informaţiile includ conturile de utilizator, detalii despre conexiunea la reţea, ultima locaţie GPS, numerele de telefon apelate, aplicaţiile instalate şi multe altele de acest fel. Ca să vă faceţi o idee despre cantitatea de informaţii culeasă de acest program, un log al său, conţinând doar text, poate avea şi peste 3 MB.

Marea problemă nu ar fi că aceste informaţii sunt trimise către HTC, ci că pot fi culese de orice aplicaţie cu permisiuni de conectare la internet.

Deşi compania HTC a fost informată în urmă cu câteva zile despre această problemă, încă nu a comentat situaţia în mod public. Putem spera, totuşi, că lucrează la remedierea problemei, printr-un eventual update al programului.

Până la remediere, dacă vreţi ca datele dumneavoastră să fie sigur protejate, puteţi dezinstala aplicaţia şi şterge fişierul localizat în /system/appHtcLoggers.apk.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here