0
(0)

Departamentul de Siguranță Națională (DHS) din SUA a construit prototipul unui sistem de monitorizare, bazat pe algoritmi capabil să analizeze criterii precum etnia, genul, respirația, pulsul și alte repere pentru a identifica potențialul infracțional și intențiile neortodoxe ale indivizilor.

 

În faza preliminară, programul FAST (Future Attribute Screening Technology), din care face parte sistemul de urmărire, a folosit senzorii acestuia din urmă pentru a colecta neinvaziv imagini video, înregistrări audio și măsurători psihosociologice ale angajaților DHS, din rândul cărora, un subgrup de indivizi, cu permisiunea lor, a fost evaluat mai riguros.

Printre altele, FAST este proiectat să monitorizeze și să analizeze mișcările trupului, schimbările de tonalitate ale vocii, modificările de prozodie (ritmul de pronunțare al cuvintelor), mișcările ochilor, variațiile de temperatură corporală și tiparele respirației, rata clipirilor și modificările de dilatare a pupilelor. De asemenea, ocupația și vârsta sunt criterii supuse analizei.

Inițial, DHS avea în plan să folosească sistemul DHS doar la punctele de control din aeroporturi, dar, potrivit noilor date, versiuni mobile ale programului FAST ar putea fi instalate la puncte de securitate cum ar fi vămile și chiar la evenimente publice majore, ca de exemplu gale sportive, concerte, sau adunări populare.

Desigur, acuratețea și criterile de analiză ale sistemului sunt puse la îndoială, mai ales pentru că factorii biologigi ambigui pe care acesta îi analizează se pot datora unor stări de panică sau de disconfort care să nu fie generați strict de intenții nefaste. Pentru a mai liniști apele, purtătorii de cuvând DHS au declarat recent că FAST analizează doar pe bază de voluntariat și că nu este conceput să capteze sau să stoceze informațiile personale de identificare ale persoanelor, nepăstrând o bază de date a celor analizați și respectând intimitatea acestora.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here