0
(0)

Începând cu 18 septembrie, la toate punctele de difuzare a presei, este disponibil numărul 18 al revistei Ştiinţă&Tehnică.

 

Citește povestea celui mai lung zbor al unui balon de înaltă altitudine românesc, Stratospherium II, află care sunt tehnologiile de vârf care înzestrează rover-ul Curiosity și ce misiune are acesta pe Marte, descoperă ce se ascunde la periferia sistemului nostru solar plus multe alte articole interesante în ediția de septembrie a revistei Știință&Tehnică.

Ne-am obișnuit să credem că istoria nu are decât 6.000 de ani, și asta pentru că de atunci datează cea mai veche scriere cunoscută, cea a sumerienilor, „prima” civilizație a lumii. Tot ceea ce a existat înainte de această perioadă a însemnat preistorie, un timp în care omenirea a fost marcată doar de evoluția lentă în lupta pentru supraviețuire a triburilor de vânători-culegători. Ne-am obișnuit, de asemenea, să credem că apariția agriculturii a fost resortul care a dus la nașterea primelor așezări stabile, a scrierii și a artelor, apoi a religiilor complexe. Totul începând dintr-un singur loc, Orientul Mijlociu. Astăzi, devine din ce în ce mai evident că acest mit este pe cale să se prăbușească. Află mai multe din articolul Pentru un altfel de neolitic, semnat de Adrian Nicolae.

Dosarul ediției de septembrie a revistei Știință&Tehnică, Mic ghid al autostopistului printre celule și organe, scris de cunoscutul science-evanghelist Alexandru Mironov face o incursiune succintă printre cele mai noi tehnologii, laboratoare și institute dedicate corpului omenesc, „reparării” și upgradării acestuia: facem o călătorie fabuloasă printre virusuri modificate genetic pentru a lupta contra cancerului, hormoni de origine animală care luptă împotriva bătrâneții, noi tehnologii de clonare, terapii revoluționare de cicatrizare-instant a rănilor, enzime care reconstruiesc ADN-ul și multe altele. Și dacă tot vorbim despre tehnologii uimitoare menite a ne face viața mai lungă și mai sănătătoasă, tot în numărul 18 al revistei S&T, ne întâlnim cu articolul Nanoboții, chirurgii viitorului, în care Claudiu Andone face inventarul roboților microscopici care există și care vor veni în viitorul apropiat pentru a revoluționa terapiile medicale.

Pe 4 august 2012, revista ȘTIINȚĂ&TEHNICĂ împreună cu Agenția Spațială Română ROSA, clubul de radioamatori YO3KSR și cu susținerea 3M România a lansat un balon spațial de mare altitudine, care a atins 30.000 m. În ediția de septembrie a revistei noastre, astronomul amator Cătălin Beldea ne prezintă pe larg povestea zborului Stratospherium II și rezultatele experimentelor științifice care s-au realizat în premieră pentru România la bordul nacelei noastre.

\"(w540)

În ediția de septembrie a revistei noastre, mai puteți citi despre: cum arată lumea la 80 de ani de la publicarea Brave New World (realitate vs utopie), cum se vor transforma jocurile olimpice în momentul în care o Olimpiadă din viitorul mai apropiat, mai îndepărtat va fi găzduită de o altă planetă, ce înseamnă durerea cronică, cât de eficiente sunt vaccinurile plus multe altele.

 

Rămâneţi alături de noi pe www.stiintasitehnica.com şi pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenţii şi evenimente ştiinţifice şi pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile şi programele noastre. Şi nu uitaţi niciodată: Knowledge is power, iar cine citeşte, cunoaşte!

Revista Ștință&Tehnică a fost relansată de Fundația Dinu Patriciu împreună cu Adevărul Holding, la începutul lunii aprilie, 2011, are 120 de pagini bogat ilustrate, informație de calitate, costă numai 8,8 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici cum te poți abona!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here