Formaţia The Hubos este compusă din patru membri roboţi androizi Hubo+, care pot merge, dansa şi cânta la instrumente şi chiar prin voce, cu ajutorul unui sintetizator vocal. Ultimul lor hit este o reeditare a piesei „Come Together” a celor de la Beatles.

 

Roboţii HUBO au fost proiectaţi şi realizaţi de Institutul Coreean de Tehnologie Avansată (KAIST). Versiunile anterioare ale lui HUBO aveau capete similare celor umane, unul fiind construit cu o replică a capului lui Albert Einstein.

\"(w420)

Trei dintre membrii trupei cântă la instrumente specifice, numite „hubofoane” proiectate de un student al Universităţii Drexel, din Philadelphia, Matthew Prockup, iar al patrulea la tobe.

\"(w540)

„Hubofoanele” sunt realizate din ţevi mari de metal, în care roboţii umanoizi bat. Fiecare dintre roboţi este programat să îşi cânte partitura, nefiind în vreun fel controlaţi de oameni, toate sunetele conţinute în videoclip fiind produse doar de ei.

„Vocalistul” trupei cântă cu ajutorul unui sintetizator vocal, iar pe „faţa” sa apare scris textul cântecului.

\"(w540)

De programarea roboţilor s-au ocupat cercetătorii americani de la Universitatea Drexel, din Philadelphia, care i-au „învăţat” să meargă, cânte şi danseze, sperând ca în viitor roboţii să nu mai fie folosiţi doar în industrie, făcând intrarea lor în lumea artistică.