0
(0)

Înflorește speranța pentru milioane de bărbați părăsiți de timpuriu de pilozitatea craniană. Cercetătorii Universității Yale au făcut o descoperire care poate genera noi tratamente eficiente nu de prevenire a calviției, ci chiar de inversare a procesului cădreii părului.

 

Deși bărbații cu tipar de chelie tipic masculin încă mai au celule stem în foliculii scalpului, acestea au nevoie de semnale din interiorul pielii pentru a comporta creșterea părului. Până acum, sursa acestor semnale care declanșează dezvoltarea pilozității a fost neclară, dar experții de la Yale pretind că au descoperit-o recent.

Atunci când părul moare, au observant cercetătorii conduși de Valerie Horsley, profesor de biologie moleculară și celulară, stratul de grăsime din scalp, care reprezintă mare parte din grosimea pielii, scade.

Atunci când creșterea părului începe, stratul de grăsime se dezvoltă în cadrul unui proces denumit adipogeneză. Oamenii de știință au identificat un tip de celulă stem – celule precursoare adipoase – în stratul de grăsime al pielii implicat în crearea noilor celule adipoase.

Cercetătorii au demonstrat că această producție celulară de molecule numite PGDF (factori de creștere derivați din trombocite) e necesară pentru a determina regenerarea părului la șoareci.

Echipa lui Horsley încearcă să identifice alte semnale produse de celulele stem adipoase precursoare care pot juca un rol în reglarea creșterii părului. Cercetătoarea vrea să știe dacă acealeași semnale sunt necesare și creșterii părului uman.

„Dacă putem face ca aceste celule grase din piele să comunice cu celele stem adormite de la baza foliculilor de păr, am putea reuși să determinăm regenerarea părului”, declară Horsley.

Sursa

Foto: Tumbleweed via Flickr

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here