0
(0)

UPC România ne-a invitat astăzi, 15 noiembrie, la inaugurarea unei noi ramuri a proiectului educațional Tech School, captându-ne interesul cu o statistică interesantă: „80% dintre tineri consideră că sistemul de învăţământ este preponderent teoretic, cu puţine înclinaţii practice. Această perspectivă îi determină pe 71% dintre ei să se implice în activităţi extraşcolare care să le dezvolte aptitudini aplicate”.

 

Tech School este platforma prin intermediul căreia UPC îi sprijină și îi inspiră pe tinerii dornici să învețe prin aplicare și să își dezvolte noi aptitudini în domenii precum robotică, astronomie, sau programare. În acest sens, proiectul a marcat astăzi o nouă etapă de dezvoltare prin organizarea Cool School, un incubator de tipul cercetare-dezvoltare pentru elevi, în cadrul căruia participanții au ocazia să aplice imediat cunoștințele proaspăt acumulate.

De asemenea, tinerii înscriși în program au oportunitatea de a-și întâlni mentorii și de a lucra împreună cu ei. Este vorba despre români foarte performanți în domeniilor lor, precum: Adrian Stoica – Lead Researcher, Advanced Robotics în cadrul NASA/JPL, Aurora Simionescu – cercetător în astrofizică şi cosmologie – Stanford University, NASA/Einstein Postdoctoral Research Fellow şi Emi Gal – CEO al start-up-ului internaţional Brainient. Ei sunt vizionarii în robotică, astronomie şi programare web, cele trei domenii de viitor abordate pe platformă.

\"(w540)

De altfel, chiar astăzi, direct din laboratoarele de cercetare de la Stanford, Aurora Simionescu a revenit în țară pentru a fi prezentă la acest eveniment. Fiind autoarea unor descoperiri revoluţionare în domeniul astrofizicii, Aurora a susținut un workshop unic pentru tinerii înscriși pe platformă cu ocazia lansării Cool School, în care le-a dezvăluit acestora cele mai noi cercetări în domeniul energiei şi materiei întunecate, domeniu ce stă la baza înţelegerii fenomenului de expansiune a Universului.

În afară de această aventură cosmică, cei douăzeci de tineri care au înscris proiecte pe platforma Tech School pentru a lua parte la experienţa Cool School, au mai aflat cum se transformă cele mai noi şi performante limbaje de programare web pentru sisteme mobile, au experimentat mişcări complexe, similare inteligenţei artificiale, în demonstraţii de fotbal robotic, de curse între roboți și de dueluri robotice, precum și modul în care se poate obține maximum de performanță chiar și din cel mai banal hardware, totul prin intermediul workshop-urilor prezentate de Victor Manz, profesor la Colegiul Tudor Vianu, de echipa inventeaza.ro, de Alin Jderu și Viorel Spînu – Robofun.ro și de reprezentanții Lab501.

\"(w540)

Programul educaţional Tech School, iniţiat de UPC România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România, dezvoltă aptitudinile în aria tehnologiei pentru tinerii cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani. Prin metode alternative de învăţare, Tech School îi determină, în acelaşi timp, să se întoarcă şi la ştiinţele exacte, necesare pentru crearea de noi tehnologii inovatoare.

Programul şi concursul de idei continuă pe platforma http://www.techschool.ro, iar în 2013 vor fi desemnate cele 3 proiecte câştigătoare. Acestea vor fi transformate în prototipuri cu sprijinul UPC România, iar premiul special Tech School constă într-un loc în tabăra de vară NASA.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here