Britanicii de la RSLSteeper lucrează de ceva timp la o proteză bionică pentru semenii noștri nefericiți care și-au pierdut mâna în vreun accident, dar acum au mers extrem de departe cu noul lor model bebionic 3. Bebionic 3 nu este doar o proteză funcțională, ci are și un design atrăgător care l-ar face gelos și pe Terminator.

 

Mâna mioelectrică (mâna este controlată prin impulsuri electrice provenite de la mușchii purtătorului) bebionic 3 permite celui ce o poartă să execute o mulțime dintre mișcările naturale ale unei mâini umane. Fiecare deget este controlat cu un motoraș distinct, comandat, la rândul său, de un microprocesor ce permite purtătorului să execute 14 feluri diferite de poziții și moduri de a apuca un obiect. Mai mult, Bebionic 3 își reglează automat forța strângerii în momentul în care „simte” că obiectul apucat alunecă. Bineînțeles, totul poate fi ajustat de la un pacient la altul, iar softul care controlează mâna poate fi configurat și monitorizat wireless de către un medic.

Și ca mâna bionică să fie nu doar funcțională, ci și plăcut de purtat, producătorul s-a gândit să o înzestreze și cu mai multe mănuți de latex cu caracter protector, dar și estetic, aceasta fiind colorată în mai multe tipare care să ascundă sau să scoată în evidență designul „cyborg”. Englezii spun totuși că mai au mult de lucru la mâna lor bionică pentru a o îmbunătăți constant. Din păcate ei nu spun care va fi prețul unei asemenea bijuterii hi-tech și nici momentul lansării.

Sursă: RSLSteeper via Dvice